Träning

Vi har träning två dagar i veckan inomhus.

Vi tycker att man bör vara minst 10 år för att kunna genomföra träningen på ett säkert sätt, men förutom det är aldrig för sent att börja med bågskytte.

Barn under 13 år vill vi ska ha med sig minst en vuxen till träningarna och över 13 (till 15) vill vi ska ha med en vuxen minst 5 gånger. Detta för att vi hinner inte med och ska inte passa dem. De ska inte bara släppas av vid träningen alltså.

Gratis de 2 första gångerna, därefter betalande av medlemsavgift.

Vi tillhandahåller bågskytteutrustning för dem som blivit medlemmar tills att de skaffat egna bågar.

Det finns alltid någon instruktör som kan visa under en träning hur man skjuter pilbåge ifall det är någon ny som kommer.

Ha inte en lös, pösig tröja eller liknande för det kan störa skyttet.


Träningsdagar: Kl.
Onsdagar medlemsträning endast 18.00-20.00
Fredagar medlemsträning endast 18.00-20.00
Söndagar (prova-på skytte) 17.00-19.00 (föranmälan gäller ALLA som inte är medlemmar ännu, se kalendern vem som det ska anmälas till)
medlemsträning 17.00-19.00

Eftersom en del saker kan ändras angående träningarna, se Kalendern för säkerhets skull för det är den som gäller i första hand.

Var tränar vi
Utomhus (ca April - September) håller vi till på bågskyttebanan nedanför Lugnets IP i Adolfsberg. Banan är HCP-vänlig, 90 meter asfalterad bana fram till tavlorna, det innebär att även personer med rullstol kan följa med fram till tavlan och hämta sina pilar, vilket kan vara svårt när det enbart är gräs. Vet du inte var det är? Se vägbeskrivning.

Fri träning utomhus
övriga tider utanför träningstider är fri träning för alla medlemmar med egen utrustning.

Inomhus (ca September - April) håller vi till i Örebro boulehall i vivalla företagsby (vid Eurostop). Vet du inte var det är? Se vägbeskrivning

Gästande skyttar
Skyttar som inte är medlemmar i klubben men som skulle vilja skjuta hos oss en kortare tid eller några gånger måste fråga först om det är okej, kontakta ordföranden då. De som otillåtet skjuter hos oss kommer att rapporteras till hemklubben.